Registrovat    Přihlásit se    Fórum    Hledat    FAQ

Obsah fóra » Ostatní » Co se jinam nevešlo

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Festival fantazie
 Příspěvek Napsal: pon 02. úno 2009 22:09:31 
Hlavní redaktorka

Jen takový zvědavý dotaz :) Plánuje někdo nějakou třeba LotS/SoT přednášku na FF? Nemyslím rovnou celou linii, smrsknout se třeba k SeriesConu, ale nějaká představovací přednáška by nebyla od věci. Chystáte někdo? :)

Předmět příspěvku: Re: Festival fantazie
 Příspěvek Napsal: úte 03. úno 2009 17:37:35 
Globální moderátor

No, já o nikom od nás nevím, ale třeba by to nebylo od věci:-) Záleží na tom, kdo by do toho všechno šel a co všechno by se tam mělo objevit.
Každopádně to není špatný nápad a mohlo by to být velmi úspěšné. Záleží jen na tom, jak se to podá a taky určitě kdo to podá:D V podání hezké slečny to určitě bude budit větší úspěch, než třeba v podání mě:D:D

"Master Rahl guide us. Master Rahl teach us. Master Rahl protect us. In your light we thrive. In your mercy we are sheltered. In your wisdom we are humbled. We live only to serve. Our lives are yours."

Příspěvek Napsal: úte 03. úno 2009 17:58:28 

Já bych přišel :). Ještě nikdy jsem ale na podobný akci nebyl

Příspěvek Napsal: úte 03. úno 2009 20:26:16 
Hlavní redaktorka

Hezká slečna by sice mohla být lepší, ale jako skvělou přednášku může mít doslova kdokoli, kdo to umí trochu podat :) Když se promixuje uvedení do seriálu/knihy s nějakými video ukázkami, tak by to nemuselo být zlé. A samozřejmě promítání úvodního pilotu - ten je zrovna u LotS docela povedený, hlavně první desetiminutovka je taková správně dynamická, takže by se mohlo zdržet i docela dost diváků :) Dovedu si to hezky představit, ale já osobně bych si to na triko vzít nemohla... Jsem na to moc velký trémista - klepou se mi kolena i hlas :D
Klidně bych vypomohla s přípravou, ale samotného uvedení by se musel chopit někdo jiný.

Bered: Chyba, koukej napravit ;) Cony jsou skvělá věc, člověk pozná hafec nových lidí podobných zájmů a nasbírá solidní spánkový deficit :D

Příspěvek Napsal: úte 03. úno 2009 21:12:51 

Zatímco čtu tvoje příspěvky Linn, docházím k názoru, že už to máš perfektně připravený (aspoň jako plán) a tím pádem, že jsi nejlepší kandidát na to místo. :mrgreen:

Jinak já taky nikde takhle zatím nebyl, ale pokud máte na mysli ten pražský (25. - 28. 9. 2009), tak bych se šel i podívat.

Příspěvek Napsal: úte 03. úno 2009 21:24:24 
Hlavní redaktorka

Tak ona je taková něco jako zaběhlá osnova pro takovéhle přednášky Úvod do ... :) Uvede se seriál, o co jde, může se přihodit pár perliček a na konec se pustí pilot.

Festival fantazie mám na mysli ten letní, na začátku července, 11 dní, v Chotěboři. Každoroční událost, největší v ČR :)

V Praze se teď za nějaký ten měsíc dva bude konat Scon a Pragocon. Data si teď nepamatuju přesně.

Příspěvek Napsal: úte 03. úno 2009 21:35:50 

Aha, já se koukal na (asi oficiální) stránky a tam bylo tohle. Jen bych ještě rád věděl, jestli je v republice jen jedna Chotěboř (mám pocit, že něco s podobným názvem je docela blízko u Sedlčan).

Btw neříkej mi, že se lekneš nějaký přednášky, když jsi porazila v piškvorkách ředitele :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek Napsal: úte 03. úno 2009 22:12:04 
Hlavní redaktorka

:lol: :lol: :lol: To se nedá srovnat :mrgreen:

Příspěvek Napsal: stř 04. úno 2009 18:29:19 

to ne, piškvorky jsou piškvorky :D :D

Příspěvek Napsal: pát 06. úno 2009 14:05:49 

No a jak to na festivalu fantazie funguje? :) povidejte, prehanejte.

Příspěvek Napsal: pát 06. úno 2009 15:54:16 
Hlavní redaktorka

Noo... zkusím to nějak splácat dohromady :) FF trvá nějakých deset dní, program se skládá z přednášek, promítání, divadla, her... co tě napadne, vše nějakým způsobem týkající se sci-fi, fantasy a hororu a všech přidružených záležitostí. Probíhá vždy několik linií zároveň a je jen na tobě, čemu věnuješ svůj čas. Z čeho se asi tak skládá program najdeš tady: http://festivalfantazie.cz/ff/index.php ... ogram_ff09
K dispozici je několik typů ubytování - od tělocvičny po nějaké ty hotely. Ale spát se ve výsledku zase tolik nechodí, hlavně ty první dny se jede skoro nonstop - přes den přednášky a přes noc vykecávání. Na druhou stranu, i ten nejodolnější jedinec padne časem vyčerpáním :D
Kdo ještě nebyl na žádném conu, tak můžu doporučit třeba pražský Pragocon. Je mnohem skromnější jak FF, trvá jen tři dny, ale program bývá velmi dobrý a většinou je to taková generálka pro FF. Hlavně člověk vidí, jak to celé vlastně funguje... pak už si to jenom představte ne v rámci jedné budovy (většinou nějaká pražská ZŠ nebo SŠ), ale v rámci skoro celého města - Chotěboře ;)

Příspěvek Napsal: pát 06. úno 2009 20:46:22 

Výborně dík..Linn, takže říkáš, že si připravíš přednášku jo? :D

Příspěvek Napsal: úte 10. úno 2009 1:17:07 

připojuju se k beredovi (snad ti to nevadí :D) a děkuju za vysvětlení a doufám, že přednáška bude :twisted:

Příspěvek Napsal: úte 31. bře 2009 22:35:53 
Hlavní redaktorka

Tááákže :) Jdu sem hodit nějaké to info.

Cca dva týdny zpátky se na hlavní stránce objevil článek o LotS na FF. V současné době už máme vymyšlenou i druhou přednášku. Dokonce jsou obě už i částečně zpracované, jejich definitivní podoba nám bude jasná až po skončení série, pochopitelně, ale už teď můžu říct, na co se můžete těšit :)

Úvod do Legend of the Seeker (přednáška) + promítání 1x01/02
Průvodce světem Hledače (přednáška)
1x08 Denna (promítání)

Odpřednáším to já, což bude pěkný trapas, ale aspoň bude sranda, že ;)
Anotace dávám ještě dohromady, ale pod názvem "Průvodce světem Hledače" se skrývá hodinová přednáška, ve které se pokusím vysvětlit základní pojmy Hledačova světa, zmíním něco málo o historii Středozemí, Západozemí a D'Hary a zabrousím i do oblasti magie. V seriálu se objevilo plno věcí, které nedostaly dostatek prostoru k vysvětlení, takže já budu fungovat jako jakási... "poznámka pod čarou", resp. výkladový slovník :)
Vezmu to pokud možnost stručně a jasně, v něčem vyjdu z knihy, v něčem ze seriálu, místy to zkombinuju. Ve výsledku by to člověku, která zná seriál, ale nečetl knihu, mělo dotvořit obrázek Hledačova světa a zaplnit bílá místa.
Vyhnu se samozřejmě všem zásadním spoilerům, nicméně přednáška je to primárně určena pro lidi, kteří už budou mít první sezónu za sebou - nebo alespoň její část.

Postavy, zápletku a další základní informace budu sdělovat v "Úvodu ..."; v "Průvodci ..." už to bude o něco specifičtější.

Legend of the Seeker bude součástí ViragoFestu, který se koná až v samém závěru FFka, tj. v posledních třech dnech.

Doufám, že se na FFku uvidíme s co nejvíce fanoušky LotS ;)

Příspěvek Napsal: sob 04. dub 2009 17:48:23 

Já se určitě stavím :)

Příspěvek Napsal: sob 29. kvě 2010 21:31:33 

Minulý rok byl Seeker zahrnut ve stejné linii jako Čarodějky, Xena, Herkules a podobné. Sakra, dělal to Garfild, ale jméno té linie už nevím... Bohužel vše i promítání bylo dosti ve špatný čas, neviděla jsem nic.

Příspěvek Napsal: stř 09. čer 2010 18:12:39 

já měla referát v 9třídě na základce minulej rok na první knihu, dostala sem obrovskej potlesk a spolužákům se nejvíc líbilyukázky, které sem nakonec musela přečíst hned 4.

1. Michael dal Kahlan koleno mezi nohy
2. Scénka v domě duchů
3. Nějaká Chaseova hláška
4. Znásilněné město

Obsah fóra » Ostatní » Co se jinam nevešlo