Registrovat    Přihlásit se    Fórum    Hledat    FAQ

Obsah fóra » The Sword of Truth » O knize

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nej... scéna
 Příspěvek Napsal: ned 09. lis 2008 19:28:47 
Globální moderátor

1) Která scéna v celé sérii (myšleno knižní sérii) podle Vás byla nejděsivější a nejhrozivější.
2) Která byla Nejsmutnější
3) Která byla nejvtipnější
4) Která byla nejdojemnější
5) Která byla nejakčnější
6) Která byla nejnapínavější
7) Která byla nejtajemnější
8) Která byla nejnesrozumitelnější
9) Která byla nejpovedenější (celkově, nezávisle na typu)
10) Která byla naprosto nejhorší (Tím nechci tvrdit, že se Goodkindovi něco nepovedlo, ale i mistr tesař se někdy utne)

Napište nám své názory a dojmy, ať můžeme živě diskutovat a podle návrhů pak vyhlásíme anketu o nej Desítku. :D

PS: Pokud mi nějaký typ chybí, neváhejte mě na to upozornit (nejlépe do pošty, ať se to tu nespamuje a já to ihned upravím 8-)

"Master Rahl guide us. Master Rahl teach us. Master Rahl protect us. In your light we thrive. In your mercy we are sheltered. In your wisdom we are humbled. We live only to serve. Our lives are yours."

Předmět příspěvku: Re: Nej... scéna
 Příspěvek Napsal: ned 09. lis 2008 19:48:30 

1.) První čarodějovo pravidlo - mučení Richarda, nebo přechod přes hranici
2.) Chrám větrů - když Richard a ostatní navštěvují příbytky rodin dětí, které hrály Ja La a umírají na mor
3.) Chrám větrů - Zedd a Ann v zajetí divochů a jejich bahenní hrátky s prasaty :D
4.) Ve všech knihách - vždy když se znovu setkají Richard a Kahlan
5.) Kámen slz - Kahlan vede svoji armádu chlapců do boje proti 50.000 armádě Císařského řádu
6.) Fantom - v závěru, kdy je Richard převezen do ležení armády Císařského řádu
7.) První čarodějovo pravidlo - celá kniha :D
8.) Ve všech knihách - Šotiny vize, a mnohá vysvětlení proroctví.
9.) Víra poražených - Richardova práce na sousoší a její následné odhalení.
10.) Krvavá církev - skoro celá kniha :(

Příspěvek Napsal: ned 09. lis 2008 20:42:15 
Globální moderátor

1) Rozhodně mučení Richarda. Terry to nádherně popsal a nebral si servítky, tak jak to má být. Děsivé a kruté, ale úžasné.
2) "Zrada" Kahlan - Chrám větrů. Richarda to muselo opravdu bolet, málem jsem se u toho nahodil breka. Fakt mrtě síla.
3) Všechny Zeddovi ulítlý hlášky - třeba když vysvětluje Trimackovi, že : Pravda pravdička, jako pečená žabička - je heslo pro Lorda Rahla :D :D + všechny Cařiny připomínky, ty mě dostávají
4) Jak psal Nečik. Setkání Kalan a Richarda :) Třeba to mezi světy ;)
5) Fuer grissa ost drauka vs. 30 Mistrů čepele. To bylo něco. Či boj proti Mriswithům v Aydindrilu
6) Konec Prvního čarodějova pravidla v Zahradě života, kdy se Kahlan "dotkla" Richarda. To jsem netušil, jak to dopadne a zbytek jsem přečetl jedním dechem :)
7) Dvěma slovy: Pevnost čarodějů. To místo je samo o sobě jedno velké tajemství.
8) Proroctví a vize:) Rozhodně.
9) Třeba část, kdy sestra Verna Richarda přivede do Paláce proroků a on přednese ostatním sestrám svůj plán pobytu. :D + Con Dar. To bylo taky good.
10) Kniha Pilíře světa, tu jsem nějak nepobíral. Ne že by nebyla dobrá, ale podle mě horší jak zbytek.

"Master Rahl guide us. Master Rahl teach us. Master Rahl protect us. In your light we thrive. In your mercy we are sheltered. In your wisdom we are humbled. We live only to serve. Our lives are yours."

Příspěvek Napsal: ned 09. lis 2008 21:00:26 

1) Kámen slz - zavření Kahlan do kobky v Paláci zpovědnic a její "skoro znásilnění"
2) Chrám větrů - když umřela Raina
3) Pasáže se Zeddem - nejvíc ta, jak Si Doakům zlikvidoval během vteřiny vak z vodou a pokrývky zašpinil bobulemi
4) Chrám větrů - když se Kahlan setká s Richardem po jeho návratu z Chrámu větrů na Hradě čarodějů, kam ji přišel poprosit o odpuštění
5) Kámen slz - souboj Richarda se třiceti bojovníky Baka Ban Manaů
6) Konec Prvního čarodějova pravidla a konec Zpovědnice (už jsem to dočetl v angličtině)
7) Skoro každá návštěva Hradu čarodějů, hlavně pak návštěvy soukromé enklávy Prvního čaroděje
8) Některé vize, proroctví a někdy i popis nějakého kouzla
9) Chrám větrů - když Richard zabije Drefana - vrazí mu ruku do břicha, projede jím a uchopí jeho páteř a tu zlomí a taky z dílu Zpovědnice - všechny zápasy Ja’La
10) Marně vzpomínám, možná zdlouhavé popisování určitých pasáží, např. večeře u ministra kultury Anderitu v díle Duch ohně. I když Terry to umí tak podat, že se člověk baví i tu toho nudného popisování

Naposledy upravil Lobo dne ned 30. lis 2008 21:15:24, celkově upraveno 1

Příspěvek Napsal: ned 30. lis 2008 21:09:00 
Globální moderátor

Tak pokračujte lidi, ať je toho co nejvíc :D
Každý může vyjádřit svůj názor a pohled na věc.
Pochlubte se a zavzpomínejte na nej.. scény, které podle Vás kniha a příběh mají.

Příspěvek Napsal: sob 27. pro 2008 19:33:24 
Hlavní redaktorka

Zasekla sem se teď u sedm knihy, už jsem za polovinou první části a ještě tam nebyl Richard ani Kahlan - taková zrada! Ale jakmile se prokoušu až ke Zpovědnici, tak sem rozhodně hodím svůj příspěvek ;)

EDIT 27.12.
Tak se momentálně prokousávám druhou polovinou Zpovědnice (v angličtině to jde trochu pomaleji :)) a jednoduše paráda!
SPOILER: ZOBRAZIT
A jestli jsem to správně pochopila, tak Zpovědnice je úplně poslední román z celé ságy, že? Nemyslím jen vydaný, ale jakože ukončuje celý příběh... Škoda, bude se mi po Richardovi s Kahlan stýskat :)

Až dočtu a trochu utřídím dojmy, tak se pokusím dodat plnohodnotný příspěvek podle úvodní šablony ;) Ale už teď vím, že to bude hodně těžké, vybavit si jedna konkrétní nej-. Nepochybuji o tom, že až to někdy budu číst znovu, že objevím plno věcí, které mi při první docela zběsilém čtení unikly :)

Příspěvek Napsal: úte 30. pro 2008 1:23:27 
Hlavní redaktorka

Omluva úvodem: je to dlouhé, já vím :oops:

A je to za mnou :) Asi tak před minutou jsem dočetla poslední větu Zpovědnice. Pokusím se tedy dát dohromady nej- scény. Budu se snažit být originální, ale jsem si skoro stoprocentně jistá, že to nedopadne. Přesto bych ráda, by tenhle příspěvek měl alespoň nějakou hodnotu :D
Předem upozorňuji na možné spoilery ze všech knih (tedy i druhé části Zpovědnice, která u nás ještě nevyšla)

1) (nejděsivější) Duch ohně - téměř k smrti ubitá Kahlan, to mi vážně zatrnulo, celou dobu jsem si byla jistá, že ji někdo na poslední chvíli zachrání a že z toho vyjde jen s pár šrámy a ono ne! A ještě když ji Richard napoprvé nepoznal a odešel... I teď, když na celou tu scénu vzpomínám, tak mi trne.

2) (nejsmutnější) Chrám větrů - Kahlanina "zrada", a hlavně tedy to její prvotní uvědomění, že tam s ní celou dobu byl Richard.

3) (nejvtipnější) Chrám větrů - Zedd a Anna jakožto děsně "šikovní" otroci; a jinak obecně Cařiny poznámky, ty pobavily vždy.

4) (nejdojemnější) - tady se držím prohlášeních přede mnou, nejde to jinak, v podstatě všechna shledání Richarda s Kahlan...

5) (nejakčnější) Kámen slz - útok nezkušených mladíčků pod vedením Kahlan na tábor Řádu po ebinissijském masakru; Zpovědnice - finálový zápas Ja'La mezi "Rubenovým" týmem a Jagangovým týmem.

6) (nejnapínavější) Zpovědnice - konečné rozuzlení, byla jsem vážně hodně zvědavá, jak to nakonec Richard všechno vymyslel a zároveň ve mně hlodala malilinkatá pochybnost, zda bude Kahlan v pořádku (ale vážně jen malililililinkatá, protože Goodkind v průběhu celé série jasně dokázal, jak tu postavu zbožňuje, já, jako čtenářka, ji mám taky hodně ráda a navíc by si tím uzavřel vrátka pro případné pokračování - ještě tam visí ta Šotina vize o netvorovi ze spojení Richarda s Kahlan, například, kdyby se Goodkind zatoužil vrátit ke svým oblíbeným postavám, to myslím není úplně marné - na druhou stranu jsem si říkala, že by tím celá sága získala takového trpkého konce - že by Richard sice všechny a všechno zachránil, ale přišel by o to jediné, kvůli čemu sám žije, bylo by to nečekané, zákeřné, ale svým způsobem působivé, navíc v tvrdém kontrastu s tím absolutním happy endem).

7) (nejtajemnější) Chrám větrů - tady nedám scénu, ale místo; váhala jsem mezi Chrámem větrů a Pevností čarodějů, ale o té pevnosti víme alespoň něco... o Chrámu v podstatě nic.

8) (nejnesrozumitelnější) Zpovědnice - Nicci vysvětlující 'sterilní pole'. Může to být mou blbostí, neříkám, že ne, ale tady mi prostě popis pana Goodkinda nějak nestačil. Neviděla jsem v tom žádnou logiku, přišlo mi, že už jde jen o další překážku na Richardově cestě k záchraně Kahlan a světa. Docela zbytečnou překážku. Když Zedd nadhodil jako jasný důkaz této teorie tu zpovědnickou záležitost s láskou, tak mi bylo jasné, jak to autor myslel, ale stejně jsem tam postrádala logickou stavbu Nicciny argumentace (vůbec se nedivím, že jí to Zedd z počátku nebral).

9) (nejpovedenější) První čarodějovo pravidlo - scéna v domě duchů s Richardem, Kahlan a jablkem. Neuvěřitelně skvěle popsaná scéna, intenzivní, dechberoucí, vážně jsem měla pocit, že tam s nimi jsem a ještě několikrát jsem se k ní vracela. Co do popisu u mě rozhodně vede, momentů mají Richard s Kahlan v průběhu celé ságy ještě plno, ale žádný IMO není tak skvěle předvedený čtenáři.

10) (naprosto nejhorší) Pilíře světa - celý díl mi přišel nějak mimo a ačkoli se obyvatelé Bandakaru ukázali ve výsledku jako relativně zásadní pro děj, zase tak přelomové to nebylo a myslím, že by se bez nich býval Goodkind obešel. Navíc já tu Jennsen nějak nemám ráda.

Vzala jsem celou ságu docela rychle, takže si plno věcí teď prostě nevybavím... Myslím, že si počkám, až Classic vydá i ostatní díly v nové vazbě - mám v plánu si to zkompletovat - přečtu si to pěkně celé znovu, důkladně, rozvážně, v klidu a pak si vytvořím nový žebříček :)

Příspěvek Napsal: čtv 18. čer 2009 16:20:10 

jeste jse mto neprecetl vsechno tak to nebudu nijak hodnotit... az na tu desítku.
10) Pilíře světa. všechny knížky byli dobrý ( jen krvavá církev mi moc nesedla, ale za 2-3 dny jsem ji přečetl ), prumerne jsem cetl jednu knizku za jeden nebo dva dny.
pilire sveta ctu uz tyden a 2 dny a jsem porad asi na 60 strance. tak extremne me to nebavi, ze bych si snad nechal napsat popis dulezitych veci co se tam dejou a preskocil bych ji

Příspěvek Napsal: čtv 18. čer 2009 18:01:01 

Znám, byl jsem na tom podobně, ale doporučuju nepřeskakovat (anebo se potom vrátit) a vydržet, Richard i Kahlan se tam objeví a vážně je tam dost důležitých věcí.

Příspěvek Napsal: stř 01. črc 2009 15:11:47 

ono by mi to mozna nevadilo, ale kdyz ona jeste k tomu richarda nenavidi, paktuje se s nejakym typkem z radu, neplati na ni magie... uz v serialu jsem ji nemel rad, v knizce ji nemam rad mnohem vic

Příspěvek Napsal: stř 13. led 2010 8:49:20 

Je to těžké přetěžké, vybrat vždycky jen jednu scénu, protože téměř celá série byla parádní. Krom toho mám v živé paměti hlavně poslední tři knihy, ale zkusila jsem zapátrat v paměti i po těch starších kusech :) Takže můj výběr scén:

1) nejděsivější a nejhrozivější - v tomto bodě se shoduju s Linn – scéna, kde byla brutálně zbita Kahlan až k nepoznání
2) nejsmutnější – smrt Warrena, protože jsem ho jako postavu měla hrozně ráda a jeho smrt mě opravdu zaskočila, takže jsem to dokonce oplakala
3) nejvtipnější – zde neuvedu scénu, ale osobu – jednoznačně Cara a její poznámky
4) nejdojemnější – asi to bude ovlivněno tím, že jsem sotva dočetla knihu Confessor, ale nejdojemnější pro mě byla scéna, kdy Richarda dovezli do Jagangova tábora a on tam poprvé po dlouhé době spatřil Kahlan. A pak když ji poslal pryč se Samuelem po bitvě po zápase v Ja´La, aby jí zachránil život. Zvolila jsem ty scény hlavně proto, že to, že si nikdo krom Richarda na Kahlan nepamatoval, pro něho muselo být opravdu těžké. Tak dlouho se snažil dokázat, že je skutečná, kolikrát o tom i pochyboval, ale pořád pokračoval v jejím hledání. A když ji konečně našel, zase se jí musel vzdát.
5) která byla nejakčnější – Kahlan a pět tisíc mladíků proti armádě Císařského řádu
6) Která byla nejnapínavější - závěr Prvního čarodějova pravdila, četla jsem to se zatajeným dechem a s napětím, jak se podaří Richardovi porazit Darkena Rahla, jak to dopadne a jak se může děj vyvinout, že bude následovat ještě 10 dalších knih
7) nejtajemnější – opět to bude osoba a ne scéna – Nathan, protože jsem u něho nikdy nedovedla odhadnout, co má v úmyslu, co udělá dál
8) nejnesrozumitelnější – souhlasím, že proroctví a věci kolem sterilního pole apod. byly těžko pochopitelné až nepochopitelné, ale pro mě nejméně srozumitelná byla celá existence Bestie – něco, co vlastně neexistuje, ale dokáže se jaksi zhmotnit, to bylo na moji představivost moc
9) nejpovedenější – Richardova socha v Altur´Rangu a všechno okolo, skvěle vymyšlené, skvěle popsané, to jak to působilo na lidi.. i na mě to prostě zapůsobilo
10) nejhorší – Pilíře světa, části o Obovi, Jennsen mě ještě celkem bavila, ale každá další kapitola o Obbovi byla utrpení

Příspěvek Napsal: stř 20. led 2010 9:45:58 

Jen otázečka Linn - že ty jsi nejdřív viděla seriálovou Jennsen a pak teprve jsi to četla? Nevím, kdy šla první série, protože jsem na seriál narazila až později. Každopádně ale, když jsem viděla tu herečku, co ji hrála v seriálu - taky jsem ji neměla ráda :) .

Příspěvek Napsal: stř 27. led 2010 18:12:40 

1,najdesivejsia - Kahlan v kobkach (Stone of tears), to bolo vazne skvele, pomaly som nevedela chytit dych co s nou spravia ti surovci :evil:

2,najsmutnejsia - tu mam viac kandidatov - ked si kahlan rozmyslela potrat a vzapati prisla o dietatko a ked si richard uvedomil koho to vlastne zachranil a du chaillu mu prezradila ze bola tehotna, ako sa chudak zviezol cely zdrveny pri stene....(Soul of the fire)
zabitie Denny (Wizards first rule), ked si Kahlan uvedomila s kym stravila noc a Richard ju opustil (Temple of the winds)

3,Najvtipnejsia - sikovny otroci Zedd a Anna (pri tejto pasazi som dostala hystericky zachvat:D) :D , vsetky vtipne poznamky z ust Mord-Sith, spolocne putovanie Kahlan a DuChaillu - myslim jej poznamky o richardovi ako jej manzelovi a vsetky kahlanine reakcie:D (Soul of the Fire)

4,Najdojemnejsie - Ked sa Richard vratil z Chramu Vetru, nakazeny morom a prosil Kahlan o odpustenie, smrt Rainy - to bolo velmi dojimave, vevericka v jej mrtvej ruke... (Temple of the winds), a uplne najviac ma dostala cast v ktorej Richard liecil Caru, plakala som cely cas ako male decko (Chainfire, aspon myslim) a nesmiem zabudnut na Nicci ked uzrela Richardov Zivot ;) jedna z oblubenych (Faith of the fallen)

5,Najakcnejsia - regruti vs. cisarsky rad, to bolo uzasne:D Kahlan odeta v kriede a nakoniec poznamka, ze sa o tom nemaju zmienovat pred Richardom:D (Stone of tears), JaLa - Richard rozhodne vie ako presadit svoje:D takkto ukazat radu ze jagang je "spravodlivy" a zaroven rozputat vojnu priamo v tabore...skoda len ze ho nezastrelil...
(Confessor)

6,Najnapinavejsia - cela Ohniva kaskada, to som cely cas trpla co sa nakoniec stane s kahlan a ci ju vobec Richard najde.... a samozrejme ked sa jagang pokusal znasilnit ju, vtedy som skoro nedychala, ale vlastne som mu fandila aj ked kahlan zboznujem :twisted: ale potom dostal ten svoj diabolsky plan a rozmyslel si to.vtedy som dufala ze to naozaj spravi pred richardom, bola by to velmi emotivna scena :twisted:

7, Najtajomnejsa - vsetko o schrankach ordenu a Richardov dar

8, Najnezrozumitelnejsia - vsetky kuzla a proroctva, hlavne cast so sterilnym polom a Niccin monolog na niekolko kapitol o nom

9,Najpovedenejsia - Richardov vycvik Dennou, to je jedna z mojich najoblubenejsich pasazi celkom :twisted: :twisted: ja viem, som zla :roll: (Wizards First rule) velmi sa mi pacili aj richardove monology, najviac asi pred sestrami svetla v palaci prorokov (stone of tears) alebo vydanie rozkazu o zniceni stareho sveta (Phantom)

10, Najhorsia - asi cela kniha sedem (Pillars of creation), citat celu knihu o postave, ktora stale iba vini Richarda zo vsetkeho zla sveta, (aj ked som mala Jenssen rada, strasne mi s tym liezla na nervy) a o druhej ktora je vlastne iba nafukany zakomplexovany idiot iba s nadejou ze uz v dalsej kapitole sa vratime k Richardovi a Kahlan bolo strasne. Tej nadeje som sa vzdala ked som nacala druhu knihu a oni stale nikde. nakoniec sa objavili, ale podla mna vyskocili odnikial a ohriali sa len na zaverecnych stranach. :roll:

Příspěvek Napsal: úte 09. úno 2010 12:49:56 
Hlavní redaktorka

KatyRZ píše:
Jen otázečka Linn - že ty jsi nejdřív viděla seriálovou Jennsen a pak teprve jsi to četla? Nevím, kdy šla první série, protože jsem na seriál narazila až později. Každopádně ale, když jsem viděla tu herečku, co ji hrála v seriálu - taky jsem ji neměla ráda :) .

Kupodivu ne, první knižní Jensenn a pak až seriálová :) Ovšem vzpomínám si, jak mi ta seriálová také byla neuvěřitelně nesympatická a paradoxně jsem za to scénáristy chválila, protože se jim z mého pohledu podařilo vybrat perfektní herečku, která na mě působila hodně podobně jako knižní Jensenn - na zabití :D

Příspěvek Napsal: pát 26. úno 2010 23:43:59 

1) Která scéna byla nejděsivější a nejhrozivější: Mučení Richarda Dennou (První čarodějovo pravidlo) a téměř k smrti ubitá Kahlan (Duch ohně), tady mi vážně zatrnulo, když ji ani Richard nepoznal

2) Která byla Nejsmutnější: smrt Rainy (Chrám větrů) a smrt Warrena (Víra poražených), i slzy mi ukáply

3) Která byla nejvtipnější: souhlasím rozhodně šikovní otroci Anna a Zedd, to jsem se smála nahlas :-) (Chrám větrů). Jinak celkově také Mord-sithy a jejich poznámky.

4) Která byla nejdojemnější: Tady se připojím k ostatním názorům - každé znovu setkání Richarda s Kahlan; Kahlanina "zrada", když si uvědomila s kým vlastně celou tu dobu byla, a pak návrat Richarda nakaženého morem z Chrámu větrů, aby poprosil Kahlan o odpuštění (Chrám větrů)

5) Která byla nejakčnější: Kahlan a Galejští rekruti útočící na jednotky Císařského řádu po vyplenění hlavního města Galey (Kámen slz)

6) Která byla nejnapínavější: nejspíš závěr Prvního čarodějova pravidla, když jsem to přečetla jedním dechem, jak to všechno Richard vlastně vyřeší. Ono byl i dost napínavý závěr zpovědnice :-)

7) Která byla nejtajemnější: Asi celkové působení schránek Ordenu a použití klíče, než došlo k finálnímu rozuzlení.

8) Která byla nejnesrozumitelnější: něktérá proroctví a Šotiny vize, a pak jak tu bylo poznamenáno taky celá existence Bestie

9) Která byla nejpovedenější: když Richard vyřezal sochu Duše pro Kahlan, a pak v Altur´Rangu vytesal sochu Života (Víra poražených), úplně přesně jsem ty sochy viděla před sebou. A také finálový zápas Ja´La - Jagang "Spravedlivý" :-) (Zpovědnice)

10) Která byla naprosto nejhorší: tady bych řekla, že pro mě jednoznačně nejhorší byly jakékoli pasáže, které zahrnovaly obyvatele Anderitu, ty mě naprosto nebavily. Hostiny a pasáže s Fletchem a Beátou (Duch ohně)

Ale četla jsem všechny knihy hned po sobě, takže mi to splývá všechno dohromady a některé scény si vyloženě nevybavím. Ale musím říct, že mě to vážně bavilo. Vynikající sága :-)

Příspěvek Napsal: stř 03. bře 2010 7:14:56 

1) nejděsivější a nejhrozivější. - POdle mě nejvíc děsivými okamžiky byly . Mučení Richarda Dennou ( První čarodějovo pravidlo), Mučení Cary, Derfranem a posléze jeho potyčka s Richardem (Chrám větru) a skoro ubitá Kahlen (Duch ohně)

2) Která byla Nejsmutnější - Richard, který si myslel, že ho Kahlan nemiluje. A jeho zoufalství, když si myslel, že jí popravili ( Kámen slz), Smrt Rainy a Richardův pláč (Chrám větru), Warenova smrt (Víra poražených)

3) Která byla nejvtipnější - Scéna v hospodě v Západozemí, kde si na Kahlan dovoloval jeden hrubián (Prví čarodějovo pravidlo), všechny scény s Carou a Mord Sithami a samozřejmě otroci Anna a Zedd (Chrám větru). Když jsem to četla lámala jsem se smíchy :D

4) Která byla nejdojemnější
- Když Richard po dlouhé době uviděl Kahlan v císařském ležení (), Umírající Richard v Kahlaniným v náručí ( Chrám větru). Odhalení sochy v Altur ´ Rangu a její následné zničení (víra poražených)

5) Která byla nejakčnější - zápasy Ja´La, Galeanští rekruti pod velením Kahlan, Boj v paláci Zpovědnic,

6) Která byla nejnapínavější - Konec Prvního čarodějova pravidla. byla jsem napjatá, když Kahlen vyzpovídala Richarda a ten díky tomu zničil Darkena. Pak samozřejmě konec knihy Chrám větru a vyřešení celého děje na konci Zpovědnice.

7) Která byla nejtajemnější
- Richardova moc Válečného čaroděje. Působení Chimér. A samozřejmě schránky Ordenu samotné.

8) Která byla nejnesrozumitelnější - Nesrozumitelné mi přišli, některé proroctví. Někdy jsem měla co dělat abych to pochopila. A samozřejmě bestie.

9) Která byla nejpovedenější - Scéna v domě duchů (První čarodějovo pravidlo), Kahlan zde ukázala, že není jen vůdce a za každých okolností dělá správné rozhodnutí. Vyřezání sochy Duše a vytesání sochy v Altur´Rangu. Ta socha byla tak skvělé popsaná, že jsem jí viděla před sebou a cítila její sílu. Škoda, že jí musel Richard zničit. (Výra poražených),

10) Která byla naprosto nejhorší - Nejhůř se mi četli pasáže o Obovi (Pilíře Světa), při každé kapitole jsem měla chuť ho uškrtit. To samé platilo o Jennsen, která všechno házela na Richarda. V tu chvíli jsem jí nesnášela. A samozřejmě pasáže s Fletchem (Duch ohně) - ten kluk byl tak nadutý, že mi ho ani na konci nebylo líto.

Příspěvek Napsal: ned 25. črc 2010 23:52:58 

Soudím, dle znalostí po Fantoma. Až dojedu Zpovědnici možná aktualizuji.
1) Fantom - Kahlan v rukou Janganga a v jeho posteli. Opravdu jsem se o ní bál.
2) Vrám Větrů a Víra Poražených - Smrt Warrena a Reiny.
3) Chrám Větrů - "Čas na zoufalství je tady, pojďmě si hrát."
4) Kámen Slz - Místo mezi světy.
5) Krvavá Církev - Poslední boj.
6) Chrám Větrů - Drefanova poslední scéna.
7) Ohnivá kaskáda - Prakticky celé pátrání po Kahlan (chvílemi jsem se začínal bát, že Terry opravdu Kahlan vyškrtne, jen proto, protože to v podobném případě nikdy nikdo neudělal).
8) Pilíře Světa - Samou podstatu celé záležitosti s Pilíři, jsem pochopil až u Nahého císařství (možná jsem jen idiot).
9) První Čarodějovo Pravidlo - Porážka Darken Rahla.
10) Duch Ohně a Pilíře Světa - Neustálé intriky na ministrově dvoře a jejich zdlouhavé popisky, hakenské postavy (mozky vymyté tak, až to hezké nebylo); náhled do Obovi pošahané mysli a Jennsenina naprostá absence zapojení šedé kůry mozkové - takovéhle věci prostě nemám rád.

Obsah fóra » The Sword of Truth » O knize